De Musea Maaseik organiseren jaarlijks twee tijdelijke tentoonstellingen. Deze exposities laten je op een nieuwe manier kennismaken met onze collectie, zetten stukken in de kijker die anders verborgen blijven in de depots én presenteren diverse regionale geschiedenis op een innovatieve manier en met vernieuwende inzichten. 

Maas en Water | 28/07/2023 - 07/01/2024

De Musea Maaseik werken vanaf dit jaar samen met vijf lokale musea uit het Maasland. Deze mooie samenwerking wordt in de kijker gezet door de tijdelijke tentoonstelling Maas en Water. Aan de hand van objecten uit de diverse collecties van deze partners werpen we een blik op de geschiedenis die de waterweg met zich meebrengt. Ontdek hier alles over deze charmante expo. 

De Kerkschatten | Najaar 2023

In 2023 focussen de Musea Maaseik op de Kerkschatten en meer specifiek op de textilia. Najaar 2023 zal een eerste expo dit thema in de kijker zetten. Stay tuned!

armschrijnen armrelieken relieken sint-catharinakerk kerkschatten musea maaseik

Afgelopen tentoonstellingen

In het kader van onze vaste collectie, maar ook van tijdelijke tentoonstellingen zet het museumteam actief in op het verwerven van nieuwe kennis en het uitbouwen van de eigen expertise. Graag geven we je dan ook een overzicht van onze voorgaande tijdelijke tentoonstellingen onder de huidige curator Stephanie Cousin. Het team staat altijd open voor vragen over deze thema's!

Ontdek de afgelopen tentoonstellingen hier: 

AFGELOPEN TENTOONSTELLINGEN