Scholen en jongeren zijn een belangrijke doelgroep van Musea Maaseik. De rijke collecties uit verschillende tijdsperiodes bieden mogelijkheden voor een verscheidenheid aan projecten en bezoeken die kaderen binnen het Nederlandstalige onderwijs. 

Educatief aanbod

Momenteel werken de Musea Maaseik aan een volledig nieuw educatief aanbod waarbij een kwaliteitsvolle ontvangst en begeleiding van klassen uit basis-, middelbaar- en hoger onderwijs voorop staat. Dit educatief programma is in volle ontwikkeling en werd nog niet gelanceerd. Wil je toch al met je klas een bezoek brengen aan de Musea Maaseik? Heb je een leuk idee voor samenwerking tussen je school en de musea? De mogelijkheden hiervoor kan je bespreken met Claudia Houben (deskundige educatie & regionale publiekswerking) via claudia.houben@maaseik.be of via +32 89 81 92 97. 

Gidsenwerking

Warme oproep!
De Musea Maaseik zoeken voor hun educatief aanbod en werking met scholen naar geïnteresseerde gidsen en workshopbegeleiders! Heb jij een warm hart voor geschiedenis, archeologie én mensen? Sta jij graag voor een groep geïnteresseerde leerlingen? Of wil je de kneepjes van het vak graag onder de knie krijgen? Meld je dan aan bij Claudia Houben (deskundige educatie & regionale publiekswerking) via claudia.houben@maaseik.be of +32 89/819 297 en wie weet maak jij binnenkort deel uit van de gloednieuwe gidsenwerking van Musea Maaseik! Geen archeoloog of historicus? Geen probleem, de Musea Maaseik voorzien in begeleiding en verschillende vormingen in een intiem kader. Ontdek de uitgebreide vacature hier