Naast onze vaste museumopstellingen kan je bij Musea Maaseik nog veel meer zien en vooral... doen! Tijdelijke tentoonstellingen, workshops, virtuele tours, lezingen, evenementen zoals Open Monumentendag, Erfgoeddag en Archeologiedagen,... verdiepen onze museumthema's. Ontdek ze hier!

Activiteiten en workshops

Voor ieder wat wils! Naast de tijdelijke tentoonstelling zet Musea Maaseik in op allerhande activiteiten voor jong en oud.

Image
Vlaamse Meesters in Situ
Workshop musea maaseik
Image
Tentoosntelling Maas en Water
hvvl
Image
Familiespeurtocht Harlindis Relindis Musea Maaseik
Image
apotheekmuseum musea maaseik
Image
Ontdekkingskelder Regionaal Archeologisch Museum, plezier voor jong en oud, musea Maaseik
Image
Open Monumentendag Maaseik Klein Kloosterke Musea Maaseik

Tijdelijke tentoonstellingen

De Musea Maaseik organiseren tweemaal per jaar een tijdelijke tentoonstelling. Deze exposities laten je op een nieuwe manier kennismaken met onze collectie, zetten stukken in de kijker die anders verborgen blijven in de depots én presenteren diverse regionale geschiedenis op een innovatieve manier en met vernieuwende inzichten. 

AFGELOPEN  |  In het teken van Harlindis en Relindis | Twee expo’s en een wandeling: van Aldeneik naar Maaseik

In het kader van het Harlindis-en-Relindisjaar schenen ook de Musea Maaseik een licht op dit verre, maar unieke verleden voor onze streek. Een heuse dubbelexpo, 'Op handen gedragen' en de Familiespeurtocht zetten de rijke geschiedenis en nalatenschap van Harlindis en Relindis in de kijker.

Meer info over onze tijdelijke tentoonstellingen 

Affiche op handen gedragen
Meer over de expo

Verschillende activiteiten diepen de expo verder uit. 

Image
Familiespeurtocht Harlindis Relindis Musea Maaseik

Afgelopen tentoonstellingen

In het kader van onze vaste collectie, maar ook van tijdelijke tentoonstellingen zet het museumteam actief in op het verwerven van nieuwe kennis en het uitbouwen van de eigen expertise. Graag geven we je dan ook een overzicht van onze voorgaande tijdelijke tentoonstellingen onder de huidige curator Stephanie Cousin. Het team staat altijd open voor vragen over deze thema's!

Ontdek de afgelopen tentoonstellingen hier: 

AFGELOPEN TENTOONSTELLINGEN