Naast onze vaste museumopstellingen kan je bij Musea Maaseik nog veel meer zien en vooral... doen! Tijdelijke tentoonstellingen, workshops, virtuele tours, lezingen, evenementen zoals Erfgoeddag, Archeologiedagen en Open Monumentendag,... verdiepen onze museumthema's. Ontdek ze hier!

Activiteiten en workshops

Voor ieder wat wils! Naast de tijdelijke tentoonstelling zet Musea Maaseik in op allerhande activiteiten voor jong en oud.

Image
taylor ram
Image
Archeologiedagen 2024 Musea Maaseik
Image
Ontdekkingskelder Regionaal Archeologisch Museum, plezier voor jong en oud, musea Maaseik
Image
apotheekmuseum musea maaseik
Image
Vlaamse Meesters in Situ
Image
Familiespeurtocht Harlindis Relindis Musea Maaseik
hvvl
Image
Open Monumentendag Maaseik Klein Kloosterke Musea Maaseik

Tijdelijke tentoonstellingen

...laten je op een nieuwe manier kennismaken met onze collectie, zetten stukken in de kijker die anders verborgen blijven in de depots én presenteren diverse regionale geschiedenis op een innovatieve manier en met vernieuwende inzichten. Najaar 2024 focussen de Musea Maaseik op de zeldzame collectie textilia uit de Kerkschatten van Sint-Catharina. Stay tuned,...! 

Textilia monogram musea maaseik

Afgelopen tentoonstellingen

In het kader van onze vaste collectie, maar ook van tijdelijke tentoonstellingen zet het museumteam actief in op het verwerven van nieuwe kennis en het uitbouwen van de eigen expertise. Graag geven we je dan ook een overzicht van onze voorgaande tijdelijke tentoonstellingen onder de huidige curator Stephanie Cousin. Het team staat altijd open voor vragen over deze thema's!

Ontdek de afgelopen tentoonstellingen hier: 

AFGELOPEN TENTOONSTELLINGEN