Onze musea

Welkom bij Musea Maaseik

Dat zijn drie musea waar je de eeuwenoude geschiedenis van onze streek ontdekt.

Stap binnen in de oudste privéapotheek van België, ga op zoek naar sporen uit het verleden aan de hand van unieke archeologische vondsten die tot de prehistorie teruggaan en werp een blik op verborgen schatten uit ons religieuze verleden. Ontdek. Beleef. Geniet.

Zien en doen

Image
Vlaamse Meesters in Situ
Image
Tentoosntelling Maas en Water
Image
Familiespeurtocht Harlindis Relindis Musea Maaseik
Image
apotheekmuseum musea maaseik

Met grote droefheid vernemen de Musea Maaseik het overlijden van vrijwilliger en Maaseiks erfgoedkenner Rik Nulens. Zijn bijdragen aan het culturele erfgoedleven van onze stad zijn legio. Zo was hij onmisbaar bij de archivering van het oud stadsarchief en de nauwgezette beschrijving en uitgebreide inventarisatie van de collectie van de Kerkschatten van Sint-Catharina. Hij onderzocht en beheerde het archief van diezelfde kerk en droeg ook meer dan een steentje bij in het kader van de Codex Eyckensis en het project Funerair Erfgoed.

Rik was een baken voor alles wat met het erfgoed en de geschiedenis van Maaseik te maken had en stond altijd paraat om op een hoogst accurate en exhaustieve wijze vragen te beantwoorden. Geen enkele tentoonstelling van de Musea Maaseik kwam tot stand zonder zijn waardevolle bijdragen. Zo zal hij door onze dienst herinnerd worden als uitzonderlijk persoon, een ware wandelende encyclopedie en iemand die onverbrekelijk met het Maaseiker culturele leven verbonden was. Wij blijven dankbaar.

Wij wensen de familie en dierbaren van Rik ontzettend veel sterkte bij dit groot verdriet.

https://uitvaartvancleef.be/rik-nulens/

Rik Nulens