Maaseik Spreekt (en Luistert): zet het nieuwe jaar in met de Musea Maaseik en geniet van een uiteenzetting van niemand minder dan prof. dr. Hans Geybels in de unieke setting van de Sint-Catharinakerk. 

Het oudste boek van de Benelux, eeuwenoude weefsels met prachtige gouddraden en parels, subliem zilverwerk en mysterieuze relieken: dat de collectie Kerkschatten van Sint-Catharina in vele opzichten uniek is, hoeven we je niet meer te vertellen. Ze is dan ook het resultaat van een eeuwenlange verering en cultus rond lokale en regionale heiligen. Meer weten over deze geschiedenis van volksreligie en -devotie? Tijdens een boeiende avond vertelt prof. dr. Hans Geybels over het ontstaan van de vele religieuze rituelen in Limburg. Bovendien legt hij een aantal van onze ideeën over de oorsprong van deze "diepgewortelde tradities" onder een kritische loep. Waar komen Harlindis en Relindis dan echt vandaan? Waarom gaat men op bedevaart? Waarom staan er zoveel kapelletjes in Vlaanderen? En wat zouden de Kelten en Germanen hiermee te maken hebben? Deze uiteenzetting van een bijzondere gastspreker mag u niet missen.

Prof. dr. Hans Geybels is historicus, theoloog en docent verbonden aan de KU Leuven. Geybels doet onderzoek naar de religieuze volkscultuur, kerk en media en is bovendien een charismatisch verteller met veel animo.

Ontdek hier een voorproefje: Universiteit van Vlaanderen - Heeft Jezus ooit bestaan?  

Graag leiden wij samen met u het nieuwe jaar in. Na afloop van de lezing bent u uitgenodigd om te klinken op het nieuwe erfgoedjaar!
🌟🥂

Vindt u dit interessant?

Share it here
Sint-Catharinakerk Grote Kerkstraat 15
3680 Maaseik Hoe geraak ik hier?

Start om 19u30

Prijs

€5,00 p.p.

€2,50 p.p. voor personen met recht op verhoogde tegemoetkoming

Betalen kan enkel contant en ter plaatse.

Contact

Telefoon nummer
+32 (0) 89 81 92 90