Water kent geen grenzen, water verbindt en vliegt voorbij, seconden vloeien over in jaren, maar de oerkracht blijft eeuwig jong, tijdloos.

De Musea Maaseik werken samen met vijf andere musea in het Maasland, alle verbonden door de Maas en het gedeelde verleden van de streekbewoners. De Musea Maaseik, Museum Thorn, Museum Stevensweert, Maas Binnenvaartmuseum Maasbracht, Museum van de Vrouw Echt en Museum/Schatkamer 't Stift Susteren bewaren en presenteren uiteenlopende collecties en thema's, maar zijn alle geïnspireerd door de rijke historie van de euregio. 

De Musea Maaseik nodigden deze partners uit om na te denken over de link tussen hun collecties en de Maas, het stromende water dat de grens vormt, maar tegelijkertijd ook verbindt. Van eten en drinken, wassen, vissen en varen, tot zelfs oorlogsvoering en overstromingen,... water speelt een uitermate belangrijke rol in het leven nabij de Maas. 

Deze kleinschalige, tijdelijke tentoonstelling is gratis te bezoeken bij aankoop van een inkomticket bij de Musea Maaseik. Dit inkomticket zorgt er tegelijkertijd voor dat je een mooie korting krijgt bij deze partnermusea! Je betaalt de normale entreeprijs en ontvangt vervolgens het Combiticket waarmee je bij de bovenstaande musea slechts de halve entreeprijs hoeft te betalen. Het combiticket is één jaar geldig.

Vindt u dit interessant?

Share it here
Regionaal Archeologisch Museum Markt 45
3680 Maaseik Hoe geraak ik hier?
Van tot
Prijs

Deze tijdelijke tentoonstelling is inbegrepen in het toegangsticket voor onze musea. Voor alle praktische informatie, ga naar: 

PLAN JE BEZOEK