Maaseik Spreekt (en Luistert): Geniet deze kerstperiode van een exclusieve auteurslezing van Marco Mariotti, journalist en fervent geschiedenisliefhebber. 

Ik ben dokter Hauben vertelt het levensverhaal van dokter Hauben, gekenmerkt door de strijd van een jongen die opgroeit in het Maasland van 1835, in een België dat nog maar net bestaat. Hauben realiseert al snel dat hij niet gemaakt is voor het boerenleven, maar financiële middelen zijn er amper, en weinigen geloven in zijn talent...  tot één man het vuur in hem aanwakkert. Wat volgt is een avontuur waarbij Hauben aan de weg timmert en met wat geluk - en veel ongeluk - het schopt tot absolute topdokter in ons land, een icoon wordt in Brussel, het medische niveau in België mee omhoogkrikt, én een ongezien cliënteel in heel Europa vergaart. En ondanks dat alles, blijft hij trouw aan zijn Maaslandse roots.

Marco Mariotti (1988) is journalist voor Het Laatste Nieuws en bezeten door Maaslandse geschiedenis. Hij bedacht het immens populaire vertelplatform 'Ooit aan de Maas', schreef in 2020 een kinderboek over de Maaslandse geschiedenis van dino's tot WOII, en publiceerde in 2021 het boek 'Ik ben dokter Hauben'. Meer info via www.ooitaandemaas.be

 

Na afloop kan u de boeken van Mariotti aankopen en laten signeren. Een ideaal kerstcadeau!
🎄🎅🌟

Vindt u dit interessant?

Share it here
Auditorium Stedelijke Academie voor Kunsten Boomgaardstraat 10
3680 Maaseik Hoe geraak ik hier?

Start om 19u30

Prijs

€3,00 p.p.

€1,50 p.p. voor personen met recht op verhoogde tegemoetkoming

Betalen kan enkel contant en ter plaatse.

Contact

Telefoon nummer
+32 (0) 89 81 92 90