Tijdens de Archeologiedagen (20, 21 en 22 mei 2022) maak je kennis met het verleden… onder je voeten! Archeologie spreekt tot de verbeelding van klein en groot. Opgravingen maken ons nieuwsgierig want ze onthullen iets over ons verleden: hoe leefden onze voorouders, wat aten ze, hoe zagen hun woningen eruit, ...?

Kom meer te weten over de vele gezichten van archeologie tijdens vele leerrijke, avontuurlijke en speelse activiteiten verspreid over Vlaanderen. Natuurlijk is er daarom ook iets te beleven in het Regionaal Archeologisch Museum, één van de drie stedelijke musea van Maaseik.

De Archeologiedagen zijn een jaarlijkse vaste waarde op de erfgoedkalender. Maak kennis met het verleden van onze streek en ontdek hoe onze voorouders leefden door wat er onder je voeten te vinden is.

Wist jij dat er in het historische hart van Maaseik een heus archeologisch museum te ontdekken valt? Tijdens de Archeologiedagen is het Regionaal Archeologisch Museum gratis toegankelijk: aan de hand van unieke collectie archeologische objecten leer je de geschiedenis van de Maas- en Bosbeekvallei vanaf de prehistorie kennen.

Van prehistorische mammoettanden, Romeinse urnen en middeleeuws glas word je geleid naar de nieuwe en nieuwste tijd, toen de stad Maaseik floreerde. Ook jonge bezoekers worden er niet vergeten. In de experimentele ontdekkingskelder maken die al spelenderwijze kennis met technieken en materialen van de prehistorie tot middeleeuwen. Maak zelf een pijl, versier en klei een pot, maak sieraden uit koperdraad of trek een heuse maliënkolder aan,… 22 verschillende doe-activiteiten laten jullie op een speelse manier ontdekken hoe men vroeger in onze streek leefde!

Vindt u dit interessant?

Share it here
Regionaal Archeologisch Museum Markt 45
3680 Maaseik Hoe geraak ik hier?
Van tot
Prijs

Gratis