Tijdens de Archeologiedagen maak je kennis met het verleden… onder je voeten! Archeologie spreekt tot de verbeelding van klein en groot. Opgravingen maken ons nieuwsgierig want ze onthullen iets over ons verleden: hoe leefden onze voorouders, wat aten ze, hoe zagen hun woningen eruit, ...? Dit jaar neemt Archie tijdens de Archeologiedagen de allerkleinsten mee naar de boeiende wereld van de archeologie.

In het Regionaal Archeologisch Museum vertellen Emma (Narrata) en archeoloog-handpop Archie het nieuwste verhaal van niemand minder dan bekend auteur en illustratrice Liesbet Slegers:

Emma en Otis vinden een oud muntje en dat prikkelt naar meer! Ze gaan aan de slag als échte archeologen en vinden allerlei oude voorwerpen terug.

Voorleesboekje Emma en Otis

Die vondsten zie je niet alleen in het boekje, maar zelfs in het écht: vind jij ze terug in het museum? Zo reizen jullie samen terug naar de tijd van ridders en prinsessen!

Na het interactieve voorleesspel kunnen jullie afsluiten met leuke knutselactiviteit. En wie weet, verdien je dan wel een heus archeologendiploma én een plekje in het museum!  

Interesse? Boek een tijdslot! Dat kan op volgende momenten: 
10:30 - 12:00  of  14:00 - 15:30  

De voorleessessie duurt ongeveer 45 min, de doe-activiteit erna is optioneel. Deelname is volledig gratis. Deze activiteit is geschikt voor oudere kleuters vanaf 5 jaar. 

We maken tijdens deze activiteit gebruik van het boekje 'Emma en Otis vinden een muntje', met tekst en illustraties door niemand minder dan Liesbet Slegers. Dit kinderverhaal werd gepubliceerd door Provincie Limburg en PCCE.

Natuurlijk zijn de Musea Maaseik ook de oudere bezoekers niet vergeten: tijdens de Archeologiedagen bezoek je onze musea gratis!

Vindt u dit interessant?

Share it here
Regionaal Archeologisch Museum Markt 45
3680 Maaseik Hoe geraak ik hier?
Van tot

Zeker zijn van een plaatsje? Reserveer een tijdslot! De sessies gaan 2 maal per dag door, van 10:30 tot 12:00; of 14:00 tot 15:30. De voorleessessie duurt ongeveer 45 min, de activiteit erna is optioneel.

Prijs

Gratis.

Contact en reserveren

Telefoon nummer
+32 (0) 89 81 92 90