Bouw jij mee aan... onze geschiedenis? Archeologen graven naar het verleden... onder je voeten! Wil jij alles te weten te komen over archeologie en archeologische vondsten? Breng dan een bezoek aan het Regionaal Archeologisch Museum en de Ontdekkingskelder.

Deze Archeologiedagen kan je archeologie ontdekken op een nóg leukere manier: met een heuse LEGO®-workshop! Niemand minder dan David Vanhee, archeoloog en halvefinalist van LEGO Masters Seizoen 1, neemt jullie mee naar de boeiende wereld van de archeologie en geschiedenis. David is een ware goochelaar met LEGO®-blokjes en leert jullie de kneepjes van het vak! Natuurlijk gaat jouw gezelschap ook zelf aan de slag met LEGO®-blokjes. Zo reis je, al bouwend, naar ons verre verleden!

Wil jij erbij zijn? Schrijf je snel in voor deze bijzondere ervaring en ontdek de vele gezichten van archeologie op een speelse manier! Dit is een gezins- of groepsactiviteit. Ze is geschikt voor deelnemers van 6 tot 100 jaar, maar er is wel volwassen begeleiding vereist voor kinderen onder de 12.

Is het je niet gelukt om een plaatsje te bemachtigen in deze workshop? Dan is het evengoed de moeite om langs te komen bij onze musea! Naast het Regionaal Archeologisch Museum zijn al onze musea, dus ook het Apotheekmuseum en de Kerkschatten, uitzonderlijk gratis te bezoeken. Verder zijn er naast de begeleide workshop met LEGO® gelukkig ook nog individuele activiteiten met de befaamde blokjes voorzien, en kan je de wereld van de archeologie ontdekken aan de hand van het levensgrote bordspel van Emma en Otis!

Image
Archeologiedagen 2023 Musea Maaseik

Vindt u dit interessant?

Share it here
Regionaal Archeologisch Museum Markt 45
3680 Maaseik Hoe geraak ik hier?

Inschrijven is verplicht, dat kan via onderstaande knop. Er zijn 25 plaatsen per workshop beschikbaar. Omdat dit een gratis activiteit is, willen we benadrukken om enkel in te schrijven als je zeker weet dat je aanwezig zal zijn, anders neem je misschien onnodig iemands plaatsje in. Ingeschreven, maar verhinderd? Laat het ons zo snel mogelijk weten.

Momenteel zijn alle tijdsloten helaas reeds volzet. Je kan je wel nog op de wachtlijst laten zetten, dan nemen we contact met je op bij afmeldingen. Dit is geen garantie op een plaatsje.

Prijs

Deze exclusieve workshop is helemaal gratis, wees er dus op tijd bij!

Contact

Telefoon nummer
+32 (0) 89 81 92 90